När jag var liten tyckte jag om att möblera om i mitt rum. Jag älskade även att samla på saker, det kunde vara allt ifrån suddgummi till sockerbitar från våra resmål.

Lyckan var stor när det var dags att flytta hemifrån. Samlingar och allt möjligt fick följa med. Första hemmet inreddes med IKEA möbler, andra hemmet utökades med arvegods och tredje hemmet fylldes på med barnsaker. Till sist kände jag att mitt och familjens hem var fyllt med saker som aldrig användes och framför allt saknade hemmet struktur och ordning. 

Jag började rensa, men det fungerade inte för mig att rensa en låda i taget eller ett rum i taget. Det var oordning en kort tid efter. Jag behövde göra något radikalt. Då kom jag över boken “The Life-Changing Magic of Tidying Up” av Marie Kondo. Plötsligt föll allt på plats. Under ett par månaders tid gick jag igenom alla mina och familjens ägodelar. 

Jag blev så fascinerad av metoden att jag valde att delta på Marie Kondos första seminarium i London våren 2018. Sedan våren 2019 är jag certifierad KonMarikonsult.

Marie Kondo och jag, Susanne.
Foto av Torblephoto från “KonMari Consultant Seminar” London våren 2018.